Ett riktigt gott vin

Skrivet den 2012-11-10 kl 13:56:00 i kategorin av Silla
Permalink

Produkttyp: Kryddigt & mustigt, Rött vin

Pris: 69 kr

Beskrivning

Djup, förförisk, klar, rubinröd färg. Elegant & komplex doft med tydliga inslag av mogna körsbär, torkad frukt, vanilj och choklad. Smaken är sagolik, medelfyllig, mjuk och elegant i perfekt balans med stor frukt och smakrika sammetslena tanniner. Eftersmaken är lång och behaglig, nästintill oförglömlig. Ett vin som sätter spår och är svårt att förlora ur minnet.

Vad är APPASSIMENTO? Druvorna kommer från vinfält som är belägna i Fumane & Sant' Ambrogio. Strax efter skörden ställs druvorna för att torka i nästan 25 dagar. Därefter pressas de torkade druvorna och den koncentrerade druvjuicen börjar långsamt att jäsa. När jäsningsprocessen är klar låter man vinet vila på slavonska fat i hela 12 månader. Appassimento-metoden är identisk med tillvägagångssättet man använder vid framställning av Amaronevinerna. Det som särskiljer framställningen av ett Amaronevin och ett Appassimentovin är att druvorna har fått torka kortare tid före pressningen.

Mat & vin Detta vin passar utmärkt till medelkraftiga rätter av mörkt kött, d.v.s. nöt, lamm eller vilt. Köttet kan vara antingen stekt eller grillat. Trots sin fyllighet är vinet väldigt elegant i stilen och kommer att takta väl med grillade rätter eller smakrika ostar. För optimal njutning rekommenderar vi att vinet luftas i karaff en halvtimma före servering.

Lagringsmöjliget Vinet kan lagras i ytterligare några år vid bra lagringsmöjligheter, men som sagt den skall självklart avnjutas redan nu.

 


Kommentarer
vuxenmamman

Det låter gott. Ska testas direkt. Bolaget nästa.

Trevlig helg

2012-11-10 @ 15:01:34
URL: http://vuxenmamman.wordpress.com
Namn:


E-postadress:


URL/Blogg:


Kommentar: